• O škole
    • Základní informace
    • Fotogalerie
    • Virtuální prohlídka
    • Historie
    • Celokrajská konference EVVO
  • Jídelna a DM
  • Kontakty
  • Dokumenty
    • Výroční zprávy
    • Formuláře
    • Přijímací řízení
    • Školní vzděl. prog.
    • Školní řád
    • Domov mládeže
    • Rozpočet a výhled rozp.
    • Ostatní
    • ISIC Informační povinnost
  • Gymnázium
    • Výuka předmětů
    • Maturitní zkoušky
    • Gymnaziální přípravka
  • Projekty
    • EU peníze školám
    • EUROgymnázia
    • Podpora přírod. před.
    • Projekt z MŠMT
    • Můj šálek čaje – nová generace
    • Projekty podporované zřizovatelem
    • Erasmus+
    • OP VVV I 2017
    • OP VVV II 2019
  • Povinné informace
    • Odpovědi 106/1999 Sb.
    • Směrnice o poskytování informací
    • Ochrana OÚ
    • Úřední deska
    • Školská rada
    • Prohlášení o přístupnosti
    • Mapa stránek

Maturitní obory

  • Gymnázium 8leté
  • Gymnázium 4leté
  • Masér sportovní a rekondiční

Učební obory

  • Kuchař - číšník
  • Opravář zemědělských strojů

Příjímací řízení

  • Aktuální nabídka oborů
  • Kritéria přijímacího řízení
  • Gymnaziální přípravka

Školní rok 2020/21

  • Třídní schůzky
  • Školní zvonění
  • Společná část maturitní zkoušky
  • Profilová část maturitní zkoušky
  • Roční plán akcí

veletrh banner 970x100

Erasmus+

Žákyně oboru Kuchař - číšník se díky programu Erasmus+ staly účastnicemi tříměsíční stáže v zahraničí (květen-srpen 2019)

Kategorie: Erasmus+

Žákyně prvního a druhého ročníku se zúčastnily dlouhodobé zahraniční mobility.

Číst dál: Žákyně oboru Kuchař - číšník se díky programu Erasmus+ staly účastnicemi tříměsíční stáže v...

Odborná stáž

Kategorie: Erasmus+

EU flag Erasmus vect POS

V období od 17. března do 6. dubna se sedm odvážných žáků oboru Opravář zemědělských strojů zúčastnilo krátkodobé stáže v programu Erasmus +. Odborná stáž proběhla na farmě v Motešicích a Malých Chlievanoch. Výukovými jednotkami byla pokryta práce na farmě, kde se chová dobytek pro mléčnou produkci. 

Žáci si osvojili dovednosti nejen s obsluhou daného zařízení, ale i základní postupy technologie oprav tohoto zařízení. V rámci stáže se jim podařilo navštívit i Agrosalón v Nitře, kde si rozšířili znalosti o nové technologie v oblasti zemědělství.

Dále navštívili hlavní město Bratislavu, kde byli ubytováni v hotelu Agátka.

Po celou dobu pobytu měli nejen možnost odborného výkladu od mentorů daných pracovišť, ale také oporu doprovodné osoby Mgr. Bronislava Koňaříka, který monitoroval celou stáž a zajišťoval potřebné náležitosti průběhu stáže. Žákům byl celý pobyt/strava/doprava i kapesné hrazen z prostředků programu Erasmus +.

Velmi děkujeme žákům za vzornou reprezentaci naší školy a věříme, že jim stáž bude přínosem nejen při závěrečných zkouškách, ale zejména i v budoucím povolání.

Žáky po návratu čeká tzv diseminace, kdy pomocí workshopů, či prezentací budou šířit nabyté zkušenosti. 

pptxErasmus+ - Slovensko 2019.pptx


Mgr. Martina Ujfaluši
koordinátor projektu Erasmus+

 

Erasmus+ Odborná stáž
Erasmus+ Odborná stá...
Erasmus+ Odborná stáž
Erasmus+ Odborná stá...
Erasmus+ Odborná stáž
Erasmus+ Odborná stá...
Erasmus+ Odborná stáž
Erasmus+ Odborná stá...
Erasmus+ Odborná stáž
Erasmus+ Odborná stá...
Erasmus+ Odborná stáž
Erasmus+ Odborná stá...

Slovensko na talíři….

Kategorie: Erasmus+

EU flag Erasmus vect POS
Žáci třetího ročníku oboru Kuchař-číšník, jež absolvovali stáž na Slovensku v programu Erasmus+, dne 28. listopadu přichystali workshop pro případné uchazeče o studium na naší škole - Gymnázium a Střední odborná škola, Rýmařov, p. o. 

Předvedli pokrmy a nápoje, které se naučili připravovat během stáže. Pokrmy, které žáci připravili, byly také součástí nabídky školní jídelny. Velký ohlas si získala zejména slovenská česneková polévka.

Dále žáci připravili prezentaci a vyprávěli také o svých zkušenostech s tímto typem edukace. Vyzdvihli zejména kvalitu znalostí zaměstnanců Hotelu Glamour, a. s. a samotnou přípravu celé stáže. Osvojili si nejen receptury, ale také se seznámili s prací v profesionálním týmu. Propojili znalosti s praxí. Navštívili během pobytu i samotné okolí Zemplínské Šíravy a zúčastnili se víkendových příprav a obsluhy svateb, jež čítaly 150 lidí, které bylo nutno obsloužit.

Tato zkušenost jim pomůže zvýšit úspěšnost s hledáním budoucího zaměstnání. Ze stáže si kromě zkušeností odvezli Europasy a Certifikáty o účasti v tomto projektu. Děkujeme žákům za jejich práci a i pedagogům a všem, kteří se na celé akci podíleli.


Fotografie: Archiv žáků Kuchař-číšník
Mgr. Martina Ujfaluši

 

Erasmus+ Slovensko na talíři….
Erasmus+ Slovensko n...
Erasmus+ Slovensko na talíři….
Erasmus+ Slovensko n...
Erasmus+ Slovensko na talíři….
Erasmus+ Slovensko n...
Erasmus+ Slovensko na talíři….
Erasmus+ Slovensko n...
Erasmus+ Slovensko na talíři….
Erasmus+ Slovensko n...
Erasmus+ Slovensko na talíři….
Erasmus+ Slovensko n...
Erasmus+ Slovensko na talíři….
Erasmus+ Slovensko n...
Erasmus+ Slovensko na talíři….
Erasmus+ Slovensko n...
Erasmus+ Slovensko na talíři….
Erasmus+ Slovensko n...
Erasmus+ Slovensko na talíři….
Erasmus+ Slovensko n...
Erasmus+ Slovensko na talíři….
Erasmus+ Slovensko n...
Erasmus+ Slovensko na talíři….
Erasmus+ Slovensko n...
Erasmus+ Slovensko na talíři….
Erasmus+ Slovensko n...
Erasmus+ Slovensko na talíři….
Erasmus+ Slovensko n...
Erasmus+ Slovensko na talíři….
Erasmus+ Slovensko n...
Erasmus+ Slovensko na talíři….
Erasmus+ Slovensko n...
Erasmus+ Slovensko na talíři….
Erasmus+ Slovensko n...
Erasmus+ Slovensko na talíři….
Erasmus+ Slovensko n...
Erasmus+ Slovensko na talíři….
Erasmus+ Slovensko n...
Erasmus+ Slovensko na talíři….
Erasmus+ Slovensko n...

SLOVENSKO HOTEL GLAMOUR

Kategorie: Erasmus+

 EU flag Erasmus vect POS

Žáci třetího ročníku oboru Kuchař-číšník v měsíci říjnu absolvovali stáž ve čtyřhvězdičkovém hotelu GLAMOUR, s.r.o. na Slovensku. Stáž se uskutečnila díky projektu Erasmus+, který umožnil financovat takto náročnou stáž. Žáci mají hrazenou nejen dopravu a stravu, ale i ubytování a získali i kapesné po celou dobu projektu.

Cílem této stáže je získat znalosti a dovednosti nejen v gastronomické oblasti, ale začlenit se do cizojazyčného kolektivu a plnit tzv. jednotky učení, které pak slouží k hodnocení samotných činností žáků po dobu pobytu.

V návaznosti na tuto stáž budou žáci předávat nabyté zkušenosti na workshopech pořádaných školou a na dnech slovenské kuchyně, které budou uspořádány ve školní jídelně.

 

Erasmus+  SLOVENSKO HOTEL GLAMOUR
Erasmus+ SLOVENSKO ...
Erasmus+  SLOVENSKO HOTEL GLAMOUR
Erasmus+ SLOVENSKO ...
Erasmus+  SLOVENSKO HOTEL GLAMOUR
Erasmus+ SLOVENSKO ...
Erasmus+  SLOVENSKO HOTEL GLAMOUR
Erasmus+ SLOVENSKO ...
Erasmus+  SLOVENSKO HOTEL GLAMOUR
Erasmus+ SLOVENSKO ...
Erasmus+  SLOVENSKO HOTEL GLAMOUR
Erasmus+ SLOVENSKO ...
Erasmus+  SLOVENSKO HOTEL GLAMOUR
Erasmus+ SLOVENSKO ...
Erasmus+  SLOVENSKO HOTEL GLAMOUR
Erasmus+ SLOVENSKO ...
Erasmus+  SLOVENSKO HOTEL GLAMOUR
Erasmus+ SLOVENSKO ...
Erasmus+  SLOVENSKO HOTEL GLAMOUR
Erasmus+ SLOVENSKO ...
Erasmus+  SLOVENSKO HOTEL GLAMOUR
Erasmus+ SLOVENSKO ...

obory

Street View

OVOV - okresní kolo 30.4.2019
OVOV - okresní kolo 30.4.2019

Nabídka oborů

Kontakt

Gymnázium a Střední odborná škola, Rýmařov, příspěvková organizace,
Sokolovská 466/34, 795 01 Rýmařov
ID datové schránky: mm9fxgx
E-mail: info@gymsosrym.cz
Bankovní spojení: KB Rýmařov 31436771/0100
IČO:  00601331
DIČ: CZ00601331
REDIZO: 600016188

Bankovní spojení pro stravu: KB Rýmařov 107-5380080227/0100

Portál školy

  • Systém Bakaláři
  • Jídelna
  • Domov mládeže
  • Dílny Jamartice

Zřizovatel: Moravskoslezský kraj, Krajský úřad, 28. října 117, 702 18 Ostrava, www.kr-moravskoslezsky.cz

+ | - | reset
Copyright © Gymnázium Rýmařov a Střední škola Rýmařov 2021 All rights reserved. Custom Design by Youjoomla.com
Erasmus+