Odborný workshop vzdělávání učitelů

Odborný workshop vzdělávání učitelů KA o3 -  Česká kuchyně v moderním pojetí - 16. 10. 2021

Workshop – KUCHAŘ V ÚČELOVÉM STRAVOVÁNÍ podtéma: „Česká kuchyně v moderním pojetí“

Dne 16. 11. 2021 jsme se zúčastnili workshopu s názvem Česká kuchyně v moderním pojetí v rámci projektu OKAP II odborného vzdělávání v oblasti gastronomie. Tímto workshopem nás provázel pan Pavel Bortník, který je komisařem AKC ČR, executive chef, lektorem oboru gastronomie a uměleckým kovářem. Jeho profesionalita odborníka, ale i člověka nás provázela po celou dobu workshopu, včetně jeho motta: „Snažím se propojit gastronomii s uměním, protože umění a gastronomie jsou pro mě láskou na celý život”

Workshopu se zúčastnili učitelé odborného výcviku, odborní učitelé, vybraní žáci oboru Kuchař – číšník a také naši školní kuchaři.

Náplní workshopu bylo: Jak dobře technologicky připravit, dochutit a servírovat česká klasická jídla v soudobém trendu, s využitím nových surovin, postupů i technologií. Jak plně, a hlavně ekonomicky využít moderní kuchyňskou technologii při běžné praxi, jak správně pracovat s konvektomatem, multifunkční technologií, holdo matem, s technologií sous vide. Jak správně vařit na indukčním sporáku atd. s praktickými ukázkami.

Připravovali jsme:

  • Selskou bramboračku
  • Pěnu z uzeného pstruha, marinovaného lososa, krokety z lososa, prach a kaviár z řepy
  • Kachna metodou sous-vide, kachní glazé, pečené červené zelí, zelňáky, jablečný chips
  • Kružálky, hruškový gel, tvaroh

 

Workshop trval od 9.30 hodin do 17.30 hodin. Byl pro nás velkým přínosem, obohatil nás o nové vědomosti a splnil nad rámec naše očekávání.

19. 10. 2021 v Rýmařově
Ladislava Knapková

KA-o3-gastronomie-workshop-16-10-2021.pdf

×